Mushroom fry with chutney onion / Τηγανιά μανιταριών με τσάτνεϊ κρεμμυδιού

Mushroom fry with chutney onion / Τηγανιά μανιταριών με τσάτνεϊ κρεμμυδιού

Mushroom fry with chutney onion / Τηγανιά μανιταριών με τσάτνεϊ κρεμμυδιού

 

 

 

Υλικά και εκτέλεση της συνταγής τηγανιά μανιταριών με chutney onion

 

 

Υλικά:

  • 500γρ.φρέσκα μανιτάρια champignon και Portobellο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 κ.σ. chutney κρεμμύδι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα με λίγο χαρτί, κόβουμε τα μικρά μανιτάρια στη μέση, τα λίγο μεγαλύτερα στα 4 και ανχρησιμοποιήσουμε και portobello τα κόβουμε σε χοντρές φέτες
  2. Κόβουμε τη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες.
  3. Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τη πιπεριά και το δεντρολίβανο και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τις ροδέλεςκρεμμυδιού.
  4. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε όσο μας αρέσει.
  6. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.
  7. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το chutney κρεμμυδιού. Ανακατεύουμε, αφαιρούμε το δεντρολίβανο καισερβίρουμε ζεστό και αχνιστό.

 

 

Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας αλλά και πιλάφι.
Καλή απόλαυση!!!

Η συνταγή, η εκτέλεση και η φωτογράφιση είναι της Ξένιας Γιαννούσια, @Xenias_foodstories https://xeniasfoodstories.blogspot.com/  https://www.instagram.com/xenias_foodstories/

Το προϊόν τσάτνεϊ μήλου θα το βρείτε εδώ https://mamellada.gr/product/onion-chutney-tsatnei-kremmydi/