Simple and easy 3 tacos with chutney smoked pepper / Απλά και εύκολα 3 tacos με τσάτνεϊ καπνιστής πιπεριάς

tacos with chutney smoked pepper

Tacos με chutney smoked pepper / τσάτνεϊ καπνιστής πιπεριάς

 

Υλικά για την συνταγή tacos με chutney smoked pepper

 

Υλικά για την πρώτη γέμιση:

  • 800 γρ κιμά
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 3 κ.σ. chutney καπνιστής πιπεριάς
  • 1 κ.γ. πιπέρι cayenne ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Υλικά για την δεύτερη γέμιση:

  • 2 Κρεμμύδια
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 φλ καλαμπόκι βράσμενο
  • 1 φλ κόκκινα φασόλια βρασμέμα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ τυρί cheddar
  • Πίτες καλαμποκιού
  • Μαϊντανός για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση της συνταγής tacos με chutney smoked pepper

 

Πρώτη γέμιση:

  1. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πιει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το κρασί σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 20 λεπτά.

Δεύτερη γέμιση:

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε κύβους.
  2. Τα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα, το καλαμπόκι και τα φασόλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Γέμισμα και ψήσιμο:

  1. Λαδώνουμε τις πίτες και τις τοποθετούμε στο ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα ώστε να πάρουν σχήμα των τάκος.
  2. Ρίχνουμε στις εσοχές λίγο από το τριμμένο τυρί.
  3. Γεμίζουμε την κάθε πίτα με μερικές κουταλιές από την πρώτη γέμιση και από πάνω λίγο από τη δεύτερη γέμιση.
  4. Ψήνουμε στους 180° 15 λεπτά να ροδίσουν οι πίτες και να ενωθούν οι γεύσεις.
  5. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο τυρί ακόμα.

 

Η εκτέλεση, φωτογράφιση και συνταγή tacos με chutney smoked pepper / τσάτνεϊ καπνιστής πιπεριάς είναι από την @homemades_gr https://www.instagram.com/homemades_gr/

Το προϊόν chutney καπνιστής πιπεριάς θα το βρείτε εδώ https://mamellada.gr/product/smoked-pepper-chutney-tsatnei-kapnistis-piperias/