Mushroom fry with chutney onion / Τηγανιά μανιταριών με τσάτνεϊ κρεμμυδιού
Υλικά και εκτέλεση της συνταγής τηγανιά μανιταριών με chutney onion
Υλικά:
- 500γρ.φρέσκα μανιτάρια champignon και Portobellο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 2 κ.σ. chutney κρεμμύδι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα με λίγο χαρτί, κόβουμε τα μικρά μανιτάρια στη μέση, τα λίγο μεγαλύτερα στα 4 και ανχρησιμοποιήσουμε και portobello τα κόβουμε σε χοντρές φέτες
- Κόβουμε τη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες.
- Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τη πιπεριά και το δεντρολίβανο και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τις ροδέλεςκρεμμυδιού.
- Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο.
- Αλατοπιπερώνουμε όσο μας αρέσει.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το chutney κρεμμυδιού. Ανακατεύουμε, αφαιρούμε το δεντρολίβανο καισερβίρουμε ζεστό και αχνιστό.
Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας αλλά και πιλάφι.
Καλή απόλαυση!!!
Η συνταγή, η εκτέλεση και η φωτογράφιση είναι της Ξένιας Γιαννούσια, @Xenias_foodstories https://xeniasfoodstories.blogspot.com/ https://www.instagram.com/xenias_foodstories/
Το προϊόν τσάτνεϊ μήλου θα το βρείτε εδώ https://mamellada.gr/product/onion-chutney-tsatnei-kremmydi/