Tacos με chutney smoked pepper / τσάτνεϊ καπνιστής πιπεριάς
Υλικά για την συνταγή tacos με chutney smoked pepper
Υλικά για την πρώτη γέμιση:
- 800 γρ κιμά
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1/2 κ.σ. κύμινο
- 3 κ.σ. chutney καπνιστής πιπεριάς
- 1 κ.γ. πιπέρι cayenne ή μπούκοβο (προαιρετικά)
- 1/2 φλ κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για την δεύτερη γέμιση:
- 2 Κρεμμύδια
- 3 χρωματιστές πιπεριές
- 1 φλ καλαμπόκι βράσμενο
- 1 φλ κόκκινα φασόλια βρασμέμα
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 200 γρ τυρί cheddar
- Πίτες καλαμποκιού
- Μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής tacos με chutney smoked pepper
Πρώτη γέμιση:
- Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πιει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το κρασί σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 20 λεπτά.
Δεύτερη γέμιση:
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε κύβους.
- Τα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο.
- Στο τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα, το καλαμπόκι και τα φασόλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Γέμισμα και ψήσιμο:
- Λαδώνουμε τις πίτες και τις τοποθετούμε στο ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα ώστε να πάρουν σχήμα των τάκος.
- Ρίχνουμε στις εσοχές λίγο από το τριμμένο τυρί.
- Γεμίζουμε την κάθε πίτα με μερικές κουταλιές από την πρώτη γέμιση και από πάνω λίγο από τη δεύτερη γέμιση.
- Ψήνουμε στους 180° 15 λεπτά να ροδίσουν οι πίτες και να ενωθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο τυρί ακόμα.
Η εκτέλεση, φωτογράφιση και συνταγή tacos με chutney smoked pepper / τσάτνεϊ καπνιστής πιπεριάς είναι από την @homemades_gr https://www.instagram.com/homemades_gr/
Το προϊόν chutney καπνιστής πιπεριάς θα το βρείτε εδώ https://mamellada.gr/product/smoked-pepper-chutney-tsatnei-kapnistis-piperias/