Κοτόπουλο γεμιστό με chutney πιπεριάς

  • σκόρδο,garlic
  • αλάτι, πιπέρι / salt , pepper
  • 2 tsp τσάτνεϊ πιπεριάς/ chutney pepper
  • 1 μανιτάρι/ mushrooms
  • ελαιόλαδο , olive oil
  • 100 g κρέμα γάλακτος/ whipping cream

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλο και το κόβουμε κατά μήκος. Έπειτα, το αλατοπιπερώνουμε κ από τις 2 πλευρές και εσωτερικά το αλείφουμε με λίγο πατέ άγριου σκόρδου. Στη συνέχεια το γεμίζουμε με #chutney πιπεριάς Mamellada .Το τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη σε ρολάκι, σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Έπειτα, βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 30′ να μουλιασουν,τα στραγγίζουμε ενώ παράλληλα κρατάμε τον ζωμό.Τον μισό τον ρίχνουμε στο ρύζι που βράζει .. η γεύση, που παίρνει είναι απερίγραπτη!!

Στη συνέχεια, σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο παρθένο ελαιόλαδο και σωτάαρουμε το κοτόπουλο, για να πάρει ωραίο χρώμα.

Το βγάζουμε από την φωτιά κ ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με λίγο ακόμη πατέ άγριου σκόρδου και μόλις πάρουν ωραίο χρώμα, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τον άλλο μισό ζωμό μανιταριών και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Μολις η σάλτσα δέσει, ρίχνουμε μία μικρή κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μία βράση.. Έτοιμο!!

Ο συνδυασμός απερίγραπτος.. τέλεια σάλτσα μανιταριών, με μπουκιές ζουμερού κοτόπουλου με την γλυκοπικάντικη γεύση από το #chutney να χτυπάει στον ουρανίσκο σου.. σκέτη απόλαυση!

Μπες στο προφίλ της katerinas_piou στο instagram και βρες όλες τις συνταγές της!
https://www.instagram.com/p/CMrdehTFUE_/

English

We take the chicken breast and cut it lengthwise. Then, season it with salt and pepper on both sides and spread it inside with a little wild garlic paste. Then we fill it with Mamellada pepper #chutney. We roll it tightly with a film in a roll, like candy and we put it in the fridge for at least 1 hour.

Then, we put the dried mushrooms in hot water for 30 ‘to soak, we drain them while at the same time we keep the broth. We throw half of it in the boiling rice .. the taste it gets is indescribable !!

Then, in a deep pan, pour a little virgin olive oil and sauté the chicken, to get a nice color.

Remove from the heat and add the mushrooms together with a little more wild garlic paste and as soon as they get a nice color, put the chicken again together with the other half of the mushroom broth and leave them on a medium heat until it sets. Once the sauce has set, add a little cream and let it boil .. Ready !!

The combination is indescribable .. perfect mushroom sauce, with juicy chicken bites with the sweet and spicy taste of #chutney hitting your palate .. pure enjoyment!

Follow katerinas_piou’s profile on instagram for more!
https://www.instagram.com/p/CMrdehTFUE_/