- 400 g γιαούρτι 2%/ yogurt 2%
- 4 tsp μέλι/ honey
- κεράσια, βερύκοκα / cherries, apricots
- αμύγδαλα/almonds
- συρόπι φραγκόσυκου / syrup pricklypear
Εκτέλεση
Χτυπάμε μ’ ένα σύρμα χειρός το γιαούρτι με το μέλι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια, τρώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σ’ ένα ταψι μακρόστενο ή σε ένα μπολ. Μην ξεχάσετε, πριν να έχετε βάλει στο πάτο μια λαδόκολλα. Έπειτα, κλείνουμε το μείγμα, μ’ ένα καπάκι και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει για μια ώρα.
Μετά το βγάζουμε και ρίχνουμε πάνω, μ’ ένα κουτάλι, το σιρόπι του φραγκοσυκου, για να πάει παντού. Το βάζουμε ξανά στη κατάψυξη για δυο ώρες . Ύστερα, τοποθετούμε πάνω φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα και ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για ακόμη μία ώρα.
Μολις παγώσει, οι παγωμένες μπάρες γιαουρτιού, με γεύση φραγκόσυκο είναι έτοιμες! Τις σπάμε σε κομμάτια και τις σερβίρουμε, με αμύγδαλο, που πριν έχουμε χτυπήσει στο multi. Λίγο ξτρα σιρόπι θα απογειώσει ακόμη περισσότερο τη γεύση τους!
Μπες στο προφίλ της its.kitchenproject και ανακάλυψε απίθανες συνταγές!
https://www.instagram.com/p/CQqbPuFrDpb/
English
Whisk the yogurt with the honey with a hand whisk until it becomes creamy. Then eat the mixture with a spatula in an elongated pan or bowl. Do not forget before you put a grease gun on the bottom. Then, close the mixture with a lid and put it in the freezer to freeze for an hour.
Then take it out and pour, with a spoon, the prickly pear syrup, to go everywhere. Put it back in the freezer for two hours. Then, place on top of chopped fresh and put the mixture back in the freezer for another hour.
Once frozen, the frozen prickly pear-flavored yogurt bars are ready! Break them into pieces and serve them with almonds, which we have previously beaten in the multi. A little dry syrup will enhance their taste even more!
Follow katerinas_piou’s profile on instagram for more!
https://www.instagram.com/p/CQqbPuFrDpb/