Summer galettes with eggplant, mushrooms and apple chutney / Καλοκαιρινή galettes με μελιτζάνα, μανιτάρια και τσάτνεϊ μήλο
Υλικά για 2 ατομικές galettes με apple chutney
Για τη ζύμη:
- 3/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 φλ. παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια
- 4-5 κ.σ. παγωμένο νερό
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 μελιτζάνα
- 2 φλ. μανιτάρια
- 5-6 ντοματάκια cherry
- 3 φέτες μπέικον
- 3 κ.σ. chutney μήλο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 αυγά.
- 1 αυγό για το άλειμμα των galettes.
Εκτέλεση της συνταγής 2 ατομικές galettes με apple chutney
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε φετούλες και τα ντοματάκια στη μέση.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε και το μπέικον σε ψιλοκομμένα κομμάτια.
- Συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα όλα τα υλικά μας κ σβήνουμε το μάτι.
- Προσθέτουμε το chutney μήλου και λίγο αλάτι.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιχουλιάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι.
- Μόλις έχουμε ένα μίγμα σα βρεγμένη άμμο, προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Χωρίζουμε στα 2,τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει η ζύμη.
- Έπειτα ανοίγουμε το κάθε μέρος ζύμης ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες περίπου 15 εκ. διάμετρο.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις 2 τάρτες.
- Γυρίζουμε τις άκρες και αλείφουμε με το αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και κάνουμε στο κέντρο κάθε τάρτας μια λακουβίτσα με ένα κουτάλι ώστε να σπάσουμε εκεί μέσα το αυγό.
- Συνεχίζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη το ψήσιμο.
Η εκτέλεση, φωτογράφιση και συνταγή galettes με τσάτνεϊ μήλου είναι από την @xenias_foodstories https://www.instagram.com/xenias_foodstories/
Το προϊόν τσάτνεϊ μήλου θα το βρείτε εδώ https://mamellada.gr/product/tsatnei-milo/