Cherry pie with chutney orange / Κερασόπιτα με τσάτνεϊ πορτοκάλι

Cherry pie with chutney orange

 

Cherry pie with chutney orange / Κερασόπιτα με τσάτνεϊ πορτοκάλι

 

 

Υλικά και εκτέλεση Κερασόπιτα με τσάτνεϊ πορτοκάλι

 

 

Υλικά:

  • 2 φλ. Αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 200 γρ. ηλιελαίο
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη/sugar
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
  • 2 κ.γ. τσάτνεϊ πορτοκάλι
  • κεράσια

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  2. Στη συνέχεια το χυμό, το ξύσμα, τις βανίλιες και τα δυο κουτάλια από την πικάντικη σάλτσα της Mamellada.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και σταδιακά τα προσθέτουμε στο μείγμα χτυπώντας για ακόμη πέντε λεπτά με το μίξερ.
  4. Στο multi λιώνουμε τα κεράσια αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας πέντε κουτάλια από το μείγμα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Έπειτα λαδωνουμε και αλευρωνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ και εναλλάξ ρίχνουμε τα δυο μείγματα.
  6. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 με 55 λεπτά. Είναι αναλόγως το φούρνο.
  7. Μόλις κρυώσει η κερασοπιτα την τοποθετουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με το ινδοκαρυδο που της δίνει εξτρα γεύση και στολίζουμε με κεράσια!!!

 

Η συνταγή, η εκτέλεσή της, η φωτογράφιση είναι από την https://www.instagram.com/its.kitchenproject/

Το προϊόν τσάτνεΪ πορτοκάλι θα το βρείτε εδώ https://mamellada.gr/product/orange-chutney-tsatnei-portokali/

 

 

 

Cherry pie with chutney orange

 

Materials:

  • 2 cups flour
  • 1 μπέικιν
  • 200 g sunflower oil
  • 2 eggs
  • 1 cup sugar
  • 2 vanilla
  • 150 g juice orange
  • 2 tsp chutney orange
  • cherry

 

Execution:

 

  1. Beat the eggs with the sugar and slowly add the sunflower oil.
  2. Then the juice, the zest, the vanilla and the two spoons from the spicy sauce of Mamellada.
  3. Sift the flour, the baking powder and gradually add them to the mixture, beating for another five minutes with the mixer.
  4. In the multi, melt the cherries after first removing the stones with the special tool and then throwing them in a bowl, adding five spoons of our mixture and mixing very well.
  5. Then grease and flour a round cake pan and alternately pour the two mixtures.
  6. Bake at 180 for about 50 to 55 minutes. It depends on the oven.
  7. Once the cherry pie has cooled, place it on a plate, sprinkle with the coconut that gives it extra flavor and garnish with cherries !!!

 

The recipe, the performance, the photography is by https://www.instagram.com/its.kitchenproject/

You will find the orange chutney on this link https://mamellada.gr/product/orange-chutney-tsatnei-portokali/