Baked Beans with Sausage and Orange Chutney / Φασόλια Φούρνου με Λουκάνικο και τσάτνεϊ πορτοκάλι
Φασόλια Φούρνου με Λουκάνικο και τσάτνεϊ πορτοκάλι
Υλικά:
- 400 γρ. φασόλια
- 2 λουκάνικα χωράτικα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 1 κ.σ. τσάτνεϊ πορτοκάλι
- 1 καρότο
- 1 κ.σ.πελτέ τομάτας
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
Εκτέλεση:
- Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια στο “μούσκιο”. Το πρωί στραγγίζουμε το νερό, γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο και προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Αφού μαλακώσουν, τα βάζουμε στην γάστρα μαζί με τα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να καλύψει όλα τα υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 2 ώρες περίπου (ελέγχουμε αν χρειαστεί έξτρα νερό).
Η εκτέλεση, φωτογράφιση και συνταγή φασόλια φούρνου με λουκάνικο και τσάτνεϊ πορτοκαλιού είναι από την @faganoula.gr https://www.instagram.com/faganoula.gr/
Το προϊόν τσάτνεϊ πορτοκαλιού θα το βρείτε εδώ https://mamellada.gr/product/orange-chutney-tsatnei-portokali/
Baked Beans with Sausage and Orange Chutney
Materials:
- 400 g beans
- 2 country sausages
- 1 onion
- 1 garlic
- ½ bunch of parsley
- 1 tsp chutney orange
- 1 carrot
- 1 tsp tomato paste
- 1 tbsp sugar
- 1 bay leaf
- 150 g oil
- 1 tbsp sweet paprika
- salt
- pepper
- thyme
Execution:
- In the evening we put the beans in the “musk”. In the morning, drain the water, refill the pot and boil until soft.
- Saute the sausage in a pan and add the vegetables.
- After they soften, we put them in the hull together with the beans and the rest of the ingredients.
- Add hot water until it covers all the ingredients.
- Bake in a preheated oven at 200 ° C for about 2 hours (check if extra water is needed).
The recipe, the execution and the photography is by @faganoula.gr https://www.faganoula.gr/
You will find the orange chutney product on this link https://mamellada.gr/product/orange-chutney-tsatnei-portokali/