- 250 g παξυμάδια ελαιόλαδου/olive oil rusks
- 70 g ελαιόλαδο
- 250 g ανθότυρο/ cream cheese
- 50 g γιαούρτι/yoghurt
- 1 tsp μέλι/honey
- αλάτι/ salt
- 1 tsp τσάτνεϊ πιπεριάς/chutney pepper
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι τα παξιμάδια. Στη συνέχεια, τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψάκι μας,
βάζουμε τα χτυπημένα παξιμάδια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ώστε να γίνει σαν πάστα για να σχηματίσουμε την βάση της συνταγής μας. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε το αλμυρό τσιζκεϊκ σε κρασοπότηρα ή βαζάκια.
Χτυπάμε στο μούλτι το ανθότυρο ( ή κάποιο άλλο τριμμένο τυράκι) με το γιαούρτι το μέλι και το αλάτι ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μας, και στην συνέχεια τα βάζουμε στο ταψάκι μας πάνω από το παξιμάδι.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω μια στρώση τσάτνεϊ πιπεριά.
Καλή σας απόλαυση!
Μπες στο προφίλ της katerina_piou και ανακάλυψε περισσότερες συνταγές!
https://www.instagram.com/p/CLRerNqFfn4/
English
Beat the nuts in the multi. After, we put oil glue in our pan,
we put the beaten nuts and add the olive oil so that it becomes like a paste to form the base of our recipe. Alternatively we can serve the savory cheesecake in wine glasses or jars.
Beat the cream cheese (or some other grated cheese) with the yogurt, honey and salt so that our ingredients are well combined, and then put them in our pan on top. the nut.
Put it in the fridge for about half an hour and then add a layer of chutney pepper on top.
Enjoy!
Find more at:
https://www.instagram.com/p/CLRerNqFfn4/