Φλογέρες τυριού με chutney καπνιστής πιπεριάς από Χenias foodstories

Φλογέρες τυριού με μοτσαρέλα και chutney καπνιστής πιπεριάς  Mamellada

Ελαφρώς καυτερή γεύση γεμάτη με αρώματα της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης. 

 

Υλικά:

6 φύλλα κρούστας

300 γρ.μοτσαρέλα κομμένη σε μπαστουνάκια των 50γρ.

6 κ.γλ. chutney καπνιστή πιπεριά Mamellada

Λίγο ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:
Αλείφουμε το φύλλο με το λάδι και το διπλώνουμε στη μέση.
Βάζουμε στην μια πλευρά και κεντρικά του φύλλου μια κουταλιά του γλυκού από το chutney
και ένα μπαστουνάκι μοτσαρέλα.
Τυλίγουμε 2-3 φορές και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Συνεχίζουμε το τύλιγμα και αλείφουμε με λίγο λάδι τις άκρες για να κολλήσουν.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά μας.

 

 

Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
Υπάρχει ένα μυστικό σ αυτή τη συνταγή που θα σας βοηθήσει να μην βγει το τυρί από το φύλλο. Μόλις τυλίξετε τις φλογέρες τυριού βάλτε τες στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και μετά ψήστε παγωμένες στο φούρνο. Βοηθάει στο να μη λιώσει πολύ το τυρί κατά το ψήσιμο. Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως δοκιμάστε τον συνδυασμό, θα σας αρέσει πολύ !!!
Αυτή και περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο blog της Xenias foodstories