Baked Beans with Sausage and Orange Chutney / Φασόλια Φούρνου με Λουκάνικο και τσάτνεϊ πορτοκάλι

baked beans with chutney orange

 

Baked Beans with Sausage and Orange Chutney / Φασόλια Φούρνου με Λουκάνικο και τσάτνεϊ πορτοκάλι

 

 

 

Φασόλια Φούρνου με Λουκάνικο και τσάτνεϊ πορτοκάλι

 

 

 

Υλικά:

  • 400 γρ. φασόλια
  • 2 λουκάνικα χωράτικα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κ.σ. τσάτνεϊ πορτοκάλι
  • 1 καρότο
  • 1 κ.σ.πελτέ τομάτας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Εκτέλεση:

  1. Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια στο “μούσκιο”. Το πρωί στραγγίζουμε το νερό, γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο και προσθέτουμε τα λαχανικά.
  3. Αφού μαλακώσουν, τα βάζουμε στην γάστρα μαζί με τα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να καλύψει όλα τα υλικά.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 2 ώρες περίπου (ελέγχουμε αν χρειαστεί έξτρα νερό).

 

Η εκτέλεση, φωτογράφιση και συνταγή φασόλια φούρνου με λουκάνικο και τσάτνεϊ πορτοκαλιού είναι από την @faganoula.gr https://www.instagram.com/faganoula.gr/

Το προϊόν τσάτνεϊ πορτοκαλιού θα το βρείτε εδώ https://mamellada.gr/product/orange-chutney-tsatnei-portokali/

 

Baked Beans with Sausage and Orange Chutney

 

Materials:

  • 400 g beans
  • 2 country sausages
  • 1 onion
  • 1 garlic
  • ½  bunch of parsley
  • 1 tsp chutney orange
  • 1 carrot
  • 1 tsp  tomato paste
  • 1 tbsp sugar
  • 1 bay leaf
  • 150 g oil
  • 1 tbsp sweet paprika
  • salt
  • pepper
  • thyme

 

Execution:

  1. In the evening we put the beans in the “musk”. In the morning, drain the water, refill the pot and boil until soft.
  2. Saute the sausage in a pan and add the vegetables.
  3. After they soften, we put them in the hull together with the beans and the rest of the ingredients.
  4. Add hot water until it covers all the ingredients.
  5. Bake in a preheated oven at 200 ° C for about 2 hours (check if extra water is needed).

 

The recipe, the execution and the photography is by @faganoula.gr https://www.faganoula.gr/

You will find the orange chutney product on this link https://mamellada.gr/product/orange-chutney-tsatnei-portokali/