Φασόλια Φούρνου με Λουκάνικο με σάλτσα chutney πορτοκάλι

 400 g φασόλια/beans
 2 λουκάνικα χωράτικα /country sausages
 1 κρεμμύδι/onion
 1 σκόρδο/graic
 ½ ματσάκι μαϊντανός/ bunch of parsley
 1 tsp τσάτνεί πορτοκάλι/ chutney orange
 1 καρότο/carrot
 1 tsp πελτέ τομάτας/ tomato paste
 1 tbsp ζάχαρη/sugar
 1 φύλλο δάφνης/bay leaf
 150 g ελαιόλαδο/ oil
 1 tbsp πάπρικα γλυκία/sweet paprika
 αλάτι/salt
 πιπέρι/ pepper
 θυμάρι/thyme
1

Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια στο “μούσκιο”. Το πρωί στραγγίζουμε το νερό, γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Αφού μαλακώσουν, τα βάζουμε στην γάστρα μαζί με τα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να καλύψει όλα τα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 2 ώρες περίπου (ελέγχουμε αν χρειαστεί έξτρα νερό).

English
2

In the evening we put the beans in the "musk". In the morning, drain the water, refill the pot and boil until soft.

Saute the sausage in a pan and add the vegetables. After they soften, we put them in the hull together with the beans and the rest of the ingredients. Add hot water until it covers all the ingredients.

Bake in a preheated oven at 200 ° C for about 2 hours (check if extra water is needed).

Ingredients

 400 g φασόλια/beans
 2 λουκάνικα χωράτικα /country sausages
 1 κρεμμύδι/onion
 1 σκόρδο/graic
 ½ ματσάκι μαϊντανός/ bunch of parsley
 1 tsp τσάτνεί πορτοκάλι/ chutney orange
 1 καρότο/carrot
 1 tsp πελτέ τομάτας/ tomato paste
 1 tbsp ζάχαρη/sugar
 1 φύλλο δάφνης/bay leaf
 150 g ελαιόλαδο/ oil
 1 tbsp πάπρικα γλυκία/sweet paprika
 αλάτι/salt
 πιπέρι/ pepper
 θυμάρι/thyme

Directions

1

Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια στο “μούσκιο”. Το πρωί στραγγίζουμε το νερό, γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Αφού μαλακώσουν, τα βάζουμε στην γάστρα μαζί με τα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να καλύψει όλα τα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 2 ώρες περίπου (ελέγχουμε αν χρειαστεί έξτρα νερό).

English
2

In the evening we put the beans in the "musk". In the morning, drain the water, refill the pot and boil until soft.

Saute the sausage in a pan and add the vegetables. After they soften, we put them in the hull together with the beans and the rest of the ingredients. Add hot water until it covers all the ingredients.

Bake in a preheated oven at 200 ° C for about 2 hours (check if extra water is needed).

Φασόλια Φούρνου με Λουκάνικο με σάλτσα chutney πορτοκάλι