Συνταγη Παγωμένος κορμός με γεύση φραγκόσυκου

 400 g πακέτα μπισκότα / packages biscuits
 200 g φυτικό βούτυρο/herbal butter
 5 tsp ζάχαρη/suggar
 ½ tsp νερό
 ξύσμα από λεμόνι/lemon zest
 5 tsp μαρμελάδα φραγκόσυκου/prickly pear jam
 5 tsp σιρόπι φραγκόσυκου/syrup prickly pear
 6 tsp κακάο/ cacao
 70 g αμύγδαλα
1

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, με την ζάχαρη και το ξύσμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τα πέντε κουτάλια από το σιρόπι φραγκόσυκου και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ σπάμε καλά τα μπισκότα με το χέρι, ρίχνουμε επειτα μέσα το κακάο, τη μαρμελάδα, τα αμύγδαλα, το σιρόπι που φτιάξαμε και το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σε μια φόρμα του κέικ βάζουμε μια λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε το μείγμα. Με μια σπάτουλα το απλώνουμε να παει παντού!
Το βάζουμε στη κατάψυξη για τέσσερις ώρες περίπου.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε πάνω από το κορμό μας εξτρα αμύγδαλα

English
2

In a saucepan, boil the water for 5 minutes, with the sugar and the zest. At the end, add all five spoons of prickly pear syrup and mix well. Set aside to cool.
In a bowl, break the cookies well by hand, then add the cocoa, jam, almonds, syrup and butter (at room temperature) and mix all ingredients well.
Put a grease gun on a cake pan and spread the mixture on top. With a spatula we spread it to go everywhere!
Put it in the freezer for about four hours.
Before serving, add extra almonds on top of our torso

Ingredients

 400 g πακέτα μπισκότα / packages biscuits
 200 g φυτικό βούτυρο/herbal butter
 5 tsp ζάχαρη/suggar
 ½ tsp νερό
 ξύσμα από λεμόνι/lemon zest
 5 tsp μαρμελάδα φραγκόσυκου/prickly pear jam
 5 tsp σιρόπι φραγκόσυκου/syrup prickly pear
 6 tsp κακάο/ cacao
 70 g αμύγδαλα

Directions

1

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, με την ζάχαρη και το ξύσμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τα πέντε κουτάλια από το σιρόπι φραγκόσυκου και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ σπάμε καλά τα μπισκότα με το χέρι, ρίχνουμε επειτα μέσα το κακάο, τη μαρμελάδα, τα αμύγδαλα, το σιρόπι που φτιάξαμε και το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σε μια φόρμα του κέικ βάζουμε μια λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε το μείγμα. Με μια σπάτουλα το απλώνουμε να παει παντού!
Το βάζουμε στη κατάψυξη για τέσσερις ώρες περίπου.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε πάνω από το κορμό μας εξτρα αμύγδαλα

English
2

In a saucepan, boil the water for 5 minutes, with the sugar and the zest. At the end, add all five spoons of prickly pear syrup and mix well. Set aside to cool.
In a bowl, break the cookies well by hand, then add the cocoa, jam, almonds, syrup and butter (at room temperature) and mix all ingredients well.
Put a grease gun on a cake pan and spread the mixture on top. With a spatula we spread it to go everywhere!
Put it in the freezer for about four hours.
Before serving, add extra almonds on top of our torso

Συνταγη Παγωμένος κορμός με γεύση φραγκόσυκου