Print Options:

Λαδένια Κίμωλου με chutney Τομάτα

 600 g αλεύερι/flour
 4 tsp τσάτνεϊ τομάτας/ chutney tomato
 240 ml νερό/ water
 1 stick ξηρή μαγιά/ dry yeast
 1 tsp ελαιόλαδο/ oil olive
 1 cup τοματίνια/ mini tomatoes
 1 ξερο κρεμμύδι/ dry onion
 2 tsp ελαιόλαδο/ olive oil
  Θυμάρι, ρίγανη/oregano thyme
1

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το ζυμαράκι μας.

Σε μια μπασίνα διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας λίγο από το αλεύρι για το τελικό ζύμωμα.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βγαίνει ελαφρώς κολλώδης η ζύμη. Αυτό θα την κάνει αφράτη.
Λαδώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό πάντα χώρο.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει από 1 έως και 2 ώρες. Αφήστε το να πάρει το χρόνο του.

Μόλις φουσκώσει αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ζυμώνουμε απαλά με λίγο από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα στον πάτο που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.

Απλώνουμε το ζυμαράκι μας με τα χέρια,σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε για μισή ώρα να ξανά φουσκώσει.

Έπειτα αλείφουμε με το chutney τομάτα σε όλη την επιφάνεια.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, την τομάτα και το κρεμμύδι σε ροδέλες και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Τα απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και με λίγο θυμάρι αν θέλουμε.
Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά στους 160 ° σε προθερμασμένο φούρνο.

Ιδανική συνταγή και για τη περίοδο της νηστείας που διανύουμε, και όχι μόνο!!!

Καλή απόλαυση ❤

2

Implementation:

We prepare our dough first.

In a bowl, dissolve the yeast in the water and add the sugar.

Allow the yeast to activate for 5 minutes and add all the other ingredients, keeping some of the flour for the final kneading.

Knead until you have a uniform mixture.

The dough comes out slightly sticky. This will make it fluffy.
Grease a bowl and transfer the dough, cover well and let it double in volume in a always warm place.

This process can take from 1 to 2 hours. Let it take its time.
Spread our dough with your hands, cover the pan and leave it to rise again for half an hour.

Then spread the tomato chutney all over the surface.

Cut the cherry tomatoes in half, the tomato and the onion into slices and mix with the olive oil and salt.

Spread them on the dough.

Sprinkle with oregano and a little thyme if desired.
Bake for about 45-50 minutes at 160 ° in a preheated oven.

Ideal recipe for the period of fasting we are going through, and not only !!!

Enjoy ❤