09 Ιούλ Παγωμένος κορμός με γεύση φραγκόσυκου
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, με την ζάχαρη και το ξύσμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τα πέντε κουτάλια από το σιρόπι φραγκόσυκου και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ σπάμε καλά τα μπισκότα με το χέρι, ρίχνουμε επειτα μέσα το κακάο, τη μαρμελάδα, τα αμύγδαλα, το σιρόπι που φτιάξαμε και το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σε μια φόρμα του κέικ βάζουμε μια λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε το μείγμα. Με μια σπάτουλα το απλώνουμε να παει παντού!
Το βάζουμε στη κατάψυξη για τέσσερις ώρες περίπου.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε πάνω από το κορμό μας εξτρα αμύγδαλα
Καλή απόλαυση!
Μπες στο προφίλ της its.kitchenproject και ανακάλυψε απίθανες συνταγές!
https://www.instagram.com/p/CQyg-NYrqwG/
In a saucepan, boil the water for 5 minutes, with the sugar and the zest. At the end, add all five spoons of prickly pear syrup and mix well. Set aside to cool.
In a bowl, break the cookies well by hand, then add the cocoa, jam, almonds, syrup and butter (at room temperature) and mix all ingredients well.
Put a grease gun on a cake pan and spread the mixture on top. With a spatula we spread it to go everywhere!
Put it in the freezer for about four hours.
Before serving, add extra almonds on top of our torso
Enjoy!
Follow its.kitchenproject profile on instagram for more!
https://www.instagram.com/p/CQyg-NYrqwG/
Ingredients
Directions
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, με την ζάχαρη και το ξύσμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τα πέντε κουτάλια από το σιρόπι φραγκόσυκου και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ σπάμε καλά τα μπισκότα με το χέρι, ρίχνουμε επειτα μέσα το κακάο, τη μαρμελάδα, τα αμύγδαλα, το σιρόπι που φτιάξαμε και το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σε μια φόρμα του κέικ βάζουμε μια λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε το μείγμα. Με μια σπάτουλα το απλώνουμε να παει παντού!
Το βάζουμε στη κατάψυξη για τέσσερις ώρες περίπου.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε πάνω από το κορμό μας εξτρα αμύγδαλα
Καλή απόλαυση!
Μπες στο προφίλ της its.kitchenproject και ανακάλυψε απίθανες συνταγές!
https://www.instagram.com/p/CQyg-NYrqwG/
In a saucepan, boil the water for 5 minutes, with the sugar and the zest. At the end, add all five spoons of prickly pear syrup and mix well. Set aside to cool.
In a bowl, break the cookies well by hand, then add the cocoa, jam, almonds, syrup and butter (at room temperature) and mix all ingredients well.
Put a grease gun on a cake pan and spread the mixture on top. With a spatula we spread it to go everywhere!
Put it in the freezer for about four hours.
Before serving, add extra almonds on top of our torso
Enjoy!
Follow its.kitchenproject profile on instagram for more!
https://www.instagram.com/p/CQyg-NYrqwG/