Φλογέρες τυριού με μοτσαρέλα και chutney καπνιστής πιπεριάς Mamellada
Ελαφρώς καυτερή γεύση γεμάτη με αρώματα της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης.
Υλικά:
6 φύλλα κρούστας
300 γρ.μοτσαρέλα κομμένη σε μπαστουνάκια των 50γρ.
6 κ.γλ. chutney καπνιστή πιπεριά Mamellada
Λίγο ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
Αλείφουμε το φύλλο με το λάδι και το διπλώνουμε στη μέση.
Βάζουμε στην μια πλευρά και κεντρικά του φύλλου μια κουταλιά του γλυκού από το chutney
και ένα μπαστουνάκι μοτσαρέλα.
Τυλίγουμε 2-3 φορές και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Συνεχίζουμε το τύλιγμα και αλείφουμε με λίγο λάδι τις άκρες για να κολλήσουν.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά μας.
Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
Υπάρχει ένα μυστικό σ αυτή τη συνταγή που θα σας βοηθήσει να μην βγει το τυρί από το φύλλο. Μόλις τυλίξετε τις φλογέρες τυριού βάλτε τες στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και μετά ψήστε παγωμένες στο φούρνο. Βοηθάει στο να μη λιώσει πολύ το τυρί κατά το ψήσιμο. Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως δοκιμάστε τον συνδυασμό, θα σας αρέσει πολύ !!!