Οι γλυκόξινες σάλτσες τσάτνεϊ είναι μια σάλτσα ή βάση για σάλτσα με ρίζες στην ινδική κουζίνα, που περιέχει συστατικά όπως αρωματικά μπαχαρικά, λαχανικά ή φρούτα,  ξύδι και ζάχαρη.

Όταν προσαρμόστηκε στην αγγλοϊνδική κουζίνα άρχισε να περιέχει φρούτα όπως κλασσικά το μήλο και το μάνγκο και άλλα, και έγινε πιο απαλό και γλυκό με την προσθήκη ζάχαρης.

Αργότερα προστέθηκε και ξύδι για να μπορεί να διατηρείται καλύτερα και για μεγαλύτερες περιόδους. Η ινδική εκδοχή συνήθως περιέχει σιναπέλαιο για να διατηρείται ενώ στην αγγλοϊνδική έκδοση υπάρχει ξύδι το οποίο το κάνει πιο απαλό στην γεύση.

Για τα Ελληνικά γευστικά δεδομένα οι γλυκόξινες μαρμελάδες τσάτνεϊ  ανήκουν στην κατηγορία των ντελικατέσεν ή στις γκουρμέ γευστικές απολαύσεις. Δίνουν μια «εξωτική» χροιά στο καθημερινό μας τραπέζι!

Ένα απλό τοστ με τυρί και μια κουταλιά τσάτνεϊ πιπεριά μας «ταξιδεύει» στη μακρινή Ανατολή! Όπως και μια αραβική πίτα με αβοκάντο τυρί και τσάτνεϊ μήλο μας «στέλνει» κατευθείαν στο Μεξικό!

Η μπρουσκέτα μας με ψητά λαχανικά και τσάτνεϊ πορτοκάλι έχει μια Παριζιάνικη νότα.

Η χοιρινή πανσέτα με το τσάτνεϊ καπνιστής πιπεριάς μας πάει πέρα από το Σινικό τείχος!

Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει νέους γευστικούς «περιπάτους» με τις γεύσεις μας!

Χρησιμοποιείστε τα τσάτνεϊ ως ντιπ για λαχανικά , ψωμί , τυριά, πουλερικά κρέατα και αλλαντικά  ή ως μπαχαρικά χαρίζοντας έξτρα γεύση και άρωμα σε όποιο φαγητό τα προσθέσετε!

Οι γεύσεις μας είναι έξι, μήλοκαπνιστή πιπεριά, πιπεριά(1 Star Great taste Awards 2019), ντομάταπορτοκάλι και κρεμμύδι.

Στην Mamellada

Χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Ο στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε πάντα το καλύτερο!